Olaplex

VI ÄR EN OFFICIELL OLAPLEX SALONG

Sedan 2019

Vad är det för något?

Det är en innovativ produkt som har en patenterad teknologi. Produkten reparerar, stärker och skyddar ditt hår från yttre påfrestningar. Dessa påverkningar kan till exempel vara kemiska behandlingar och användning av värmeverktyg. Detta byter ner hårets svavelbindningar och när det inte längre finns några svavelbindningar kvar i håret går det av.

Genom att tillföra Olaplex i kemiska behandlingar/färgförändringar kan vi reparera strukturen i hårets fjällskikt med konstgjorda svavelbindningar. Detta gör att kreativiteten får en större frihet och man kan ofta göra mer omfattande förändringar utan att håret bryts.

Varför är det så bra?

Ditt hår är ständigt utsatt för påfrestningar och slitage från omvärlden och det kan göra håret livlöst och ännu värre bryta av håret. Det finns dock hjälp att få! Den aktiva ingrediensen i Olaplex skyddar och lagar ditt hår både på salongen och i hemmet. Olaplex = En billig försäkring till ett friskare och starkare hår!

olaplex

Olaplex är den ENDA produkten som kopplar ihop svavelbindningar. Resterande ”plexare” och övriga företag som har kopierat denna typ av produkt sluter hårstrået med en hinna av div film/silikon ämnen. Dessa företag påstår att dom skyddar bindningarna.

Du behöver Olaplex om ditt hår:

  • Färgas med kemisk färg
  • Ljusas upp med blekning
  • Utsetts för övriga kemiska behandlingar
  • Utstår plattång/locktång/fön
  • Är allmänt skört eller slitet


Anledningen till att vi väljer att jobba med Olaplex

Produkten lanserades i USA under sommaren 2014 och det har blivit en världssuccé och finns nu i 150 länder. Den är framtagen utav två av USA’s främsta doktorer i kemi och material. För första gången kan man förhindra skador på håret och stärka upp ett hår på riktigt. Olaplex är inte en kosmetisk produkt, utan något som faktiskt gör skillnad.

Branschen har levererat många bra produkter men det flesta är just kosmetiska och dessa kan få ditt hår att se friskt ut. Detta åstadkommer man med diverse filmbildande ämnen.
När en sådan succé som Olaplex laseras så vill självklart alla få en del av den kakan. Därför har nu i dags läge ca 100 andra bolag skapat sin egen ”plex”, ”bond” system produkt.

Så vad skiljer dessa åt egentligen?

Olaplex har patent på sin formula att länka tillbaka brutna svavelbindingar. 8 st patent om vi ska vara exakta.När ett patent godkänns är det en stämpel på att formulan fungerar samt att det är brottsligt att kopiera produkten.

Hur kan då andra bolag hävda att just deras produkt gör samma sak?

Jo det har med marknadsföringslagarna inom kosmetik att göra, skulle Olaplex vara ett läkemedel hade det inte funnits kopior helt enkelt. Vad är då skillnaden mellan Olaplex och de övriga? I stora drag kan vi säga att det övriga arbetar kosmetiskt. Det får hår att se friska ut, glansiga och starka.

Olaplex är den enda produkt som kan länka tillbaks svavelbindningarna i håret och denna teknologi gör att keratinet i håret håller sig starkt och motståndskraftigt bibehålls. Varför vi har valt att arbeta med Olaplex är för att det är den enda som har denna teknologi. För vi värnar om ditt hår. I dag , i morgon och resten av ditt hår liv.